Om oss

Det självklara valet

Våra anor sträcker sig från 1884, då kung Oscar II invigder det nya huset på Stora Torg.

Våra 38 rum är alla lika vackra, lika bekväma, men alla olika. Varje rum har sin unika karaktär och känsla vilket gör oss till det självklara valet för att kunna känna sig som hemma även när man är borta.

Byggnaden upprättades åt Svenska Frimurare Orden under 1880-talet, och fungerar än idag som deras fäste i Kristianstad & södra Sverige.

Fastigheten, som i folkmun benämns Frimurarehuset, är K-märkt och många fantastiska & vackra detaljer är än idag välbevarade. Hos oss är historiens vingslag ständigt närvarande med högt i tak, charmiga små utrymmen och pampig inredning som för tankarna till Downton Abbey.

En stadens stolthet och sevärdhet

1882

Första stegen till ett nytt Frimurarehus tas. Det sägs att det i december samma år gömdes en blylåda i byggnadens grund innehållande (bland annat) exemplar utav gällande svenska mynt i guld, silver och brons.

1884

Inför 300 församlade frimurare inviger kung Oscar II, kronprins Gustav och prins Carl inviger det nya huset. Middagen som serverades bestod av 12 rätter och det bjöds på sköldpaddssoppa, piggvar och kräftor med ostron för att nämna något. Sedan 1884 har byggnaden fungerat som hotell för övernattande frimurarbröder.

1942 / 2016

Lilla P tillkommer.

2018

Våra nuvarande ägare tar över driften av vårt hotell som detta år var inne på sitt . Med stora ambitioner att uppfylla den ursprungliga intentionen vid uppförandet att göra byggnaden till ”…en stadens stolthet och sevärdhet…” påbörjas en totalrenovering utav restaurang, hotell och konferenslokaler.

Sociala medier

Instagram Facebook